Kravanalytiker

  Som kravanalytiker har man till uppgift att ta fram (utveckla) och hantera verksamhetens och andra intressenters krav, vanligtvis på ett affärskritiskt IT-stöd. Det innebär att kravanalytikern fyller gapet mellan verksamheten och utvecklingsorganisationen.


  En kravanalytiker kan ha olika typer av ansvar och inriktning. I mindre uppdrag har man ofta ansvar för hela kravbilden, medan i större projekt jobbar man typiskt med vissa frågor eller kravområden. Det kan röra sig om ett fokus på ett visst funktionellt område eller på kompletterande (ibland kallat icke-funktionella) krav.

  Som kravanalytiker är det viktigt att man har förmåga att ställa relevanta frågor till kravställaren, eftersom de viktigaste kraven inte alltid är de lättaste att få fram. Det kan handla om att fånga hur ett system ska bete sig i olika situationer där man inte alltid håller sig mitt i vägen. Av den anledningen bör man som kravanalytiker vara vetgirig samt ha ett intresse och kunskap om kundens affär och bransch. 

  Dessutom är det viktigt att förstå vilka typer av krav (frågeställningar) som är arkitekturellt signifikanta. Därför bör en kravanalytiker även ha en viss teknisk kompetens och kunna dra övergripande slutsatser om hur enkelt eller komplicerat ett visst krav är att realisera. 

  Jobbar du på ett bolag idag där man hanterar krav med vänsterhanden, och känner att du vill komma in i ett nytt sammanhang där krav står i centrum? Vill du vara med på en spännande resa och jobba tillsammans med andra som har jobbat med kravrelaterade frågor i många år? Då är vi övertygade om att Kiwano är rätt för dig.

  Vi söker ständigt efter duktiga kravanalytiker.
   
  Vid frågor eller ansökan, ring oss på 070-229 00 08 eller skicka ditt CV till jobb@kiwanoconsulting.se så hör vi av oss!